Om Emil Johansson

Jag föddes just i tid för att få uppleva Ingemar Stenmarks sista skidsäsong och världscupsseger. Jag kommer från Skövde, som är beläget vid västgötaslätten, så långt bort från vintriga fjäll du kan komma. Under ungdomsåren var jag långt ner i resultatlistorna på landsdelsfinaler, men viljan att det skall gå, och kärleken till skidåkning, har gjort att jag idag är med i svenska alpina landslaget - detta efter en succésäsong i fjol (15/16) där jag bl.a. tog mina första WC-poäng när jag från startnummer 72 blev 25:a i St Catarinas WC-slalom.

Skidåkning är en komplex sport. Pressen och adrenalinet som uppkommer på start är grymt, ett mind game som kan vara svårbemästrat. Gränsen mellan succé och stort misslyckande är ibland orättvist och svindlande liten. Att kunna övervinna sig själv, pressa gränserna och prestera på topp när det väl gäller, är inte helt enkelt. Jag jobbar dagligen på att hitta vägar för att underlätta för mig själv, och i min blogg kommer du under varje tisdag få ta del av hur jag tänker och arbetar med detta, både kring träning och tävling.

Du kan följa min vardag på min Instagram (@emiljohanssonu) och Facebook (https://www.facebook.com/emiljohanssonu), där jag delar med mig av foton och video från mitt skidåkarliv.

För att kunna ha råd att åka skidor på denna nivån så säljer jag egendesignade kepsar och mössor via min webshop www.ejdivision.com (finns på både Facebook och instagram under @ejdivision), så känner du får att bidra i min satsning så är du välkommen att klicka hem marknadens snabbaste mössa eller keps!

Vi hörs!

Mvh
Emil

Kontakta mig

E-mail: emil-johansson@live.se
Telefon: +46 (0)70-38 40 274