Det finns bra dagar...

...och så finns det dåliga dagar. Blev tia idag, inget kass resultat alls, någon tiondel snabbare så hade jag varit fyra, så tight var det. Det är dock inget att ta med sig, men men, ibland går det inte som man vill, så är det bara. I första prickade jag som sagt inte så bra ut på flackerna, och i andra så blev jag lite sittande och dödade allt tryck i skidan innan jag ens hade hunnit bygga upp något. Men när det är 13 meters avstånd i branten är det sjöen svårt att inte bli låg i position. Får jag upp röven en decimeter så kommer det att gå betydligt snabbare, det vet jag. Det är inte första gången jag blir låg, och direkt när jag rättar till det brukar det gå bättre. Upp till bevis imorgon då med andra ord.

Getberget står som arrangör imorgon, senast jag tävlade där var för fem år sedan om jag inte minns helt fel. Hoppas i alla fall att det där stakas slalombanor som liknar slalombanor. Jag gillar inte att klaga, men banorna under årets påsksmäll har varit ganska så "speciella". I dagens andraåk och gårdagens första åk låg avstånden till och från på 13 meter, ibland mer än så. Dagens förstaåk och gårdagens andraåk var dessutom rakare stakat än ett staket. Man måste kunna åka i alla sorters banor, jag vet, men det här är ändå FIS-nivå, nu liknar det till och från C-åkarklass på banorna. Visst, man ska staka efter underlag och även se till allas bästa i startfältet, men om man ligger och tävlar i sådana här banor och blir van vid det får man en ganska så skev bild hur det sen kan komma att se ut om man rör sig utanför landets gränser för att tävla t.ex. FIS-race. Minns att för inte så länge sedan när vi låg och tränade på annan ort så kom en annan skidgymnasietränare fram och sa något i stil med "fan vad tränar ni i för typ av bana, det är ju typ åtta meter och runt". Nej, det var nio och en halv meter, och ja, runt. Och tränaren hade själv stakat en bana på ca 11,5 meter och spikrak åt sina åkare. Inte undra på att ungdomarna åker ur och deras föräldrar klagar när det stakas runt på tävling.

Nåväl. Det finns inga dåliga banor, bara dåliga åkare. Så jag ska sluta gnälla över banorna jag också =)

Kommentarer

Tack för din kommentar Ola!

Tack för din kommentar Ola!

Jag är inte den bästa förloraren. Och mycket riktigt, hade jag vunnit hade jag säkerligen inte kommenterat banorna, du har en poäng, tragiskt nog. Dock gick snacket bland oss åkare i stil med det jag skrivit ovan, under samtliga besiktningar. Ser man till vad jag skrev i mitt inlägg, jag förstår att det måste vara trist att läsa om bortförklaringar till varför det inte gick bra. Är man less kommenterar man lätt det negativa, och vice versa. Utåt sett ska man väl passa sig för att skylla ifrån sig, för det låter bara löjligt, bättre att behålla det inombords. Men som jag avslutade hela inlägget så "finns det inga dåliga banor, bara dåliga åkare". Man kan sitta och klaga hur mycket som helst men i slutändan handlar det om att man måste bli en bättre skidåkare. Tack och lov är jag medveten om det (vilket inte alla är/blir), och jag försöker ta lärdom av alla erfarenheter jag samlar på mig.

Helt enig Emil!

Helt enig Emil!

Har varit en gjennganger denne sesongen både i norge og sverige! du er inte den eneste som er enig om dette, er faktisk et samtaleemne blant trenere også!

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.