Vinst i Järvsö

Foto: Staffan Bergner

Efter EC:n i Trysil och Vemdalen och FIS-racen i Kåbdalis i november har jag tävlat en del utomlands, samt lagt mycket tid på träning. Senaste två veckorna har dock tävlingssäsongen på hemmaplan dragit igång på allvar. I Fjätervålen gjorde jag säsongens första FIS-start i storslalom och placerade mig fyra, tight race där jag gärna hade sett mig själv ett par placeringar längre fram, men i vilket fall en bra start på storslalomsäsongen. Andra dagen i Fjätervålen blev inställd pga tjock dimma.

Träningen inför Järvsö förra helgen kändes bra, vi körde bl.a. ett pass uppe i Anjabackens överdel för att träna brant inför Järvsö som just är ganska brant. Träning skiljer sig visserligen mycket från tävling, för även om åkningen känns superbra på träning så är det inte alla gånger enkelt att leverara den åkningen på tävling. Men jag börjar känna mig bekväm på den nivån jag hittat på träning, åk efter åk är snabbt och jag åker i stort sett aldrig ur. Självförtroendet växer då snabbt, och åkningen blir då också ännu bättre.

Första dagen i Järvsö blev jag trea, där jag gör ett bra andraåk från min startposition. Inför dag två ville jag mer, och med ett fördelaktigt startnummer i förstaåket tog jag chansen i den annars väldigt mjuka tävlingspisten. In etta, en position som jag också behöll efter ett återigen starkt andraåk. Kul att leda och sedan kunna gå ut och kriga i en sönderkörd bana och hålla ihop det hela och vinna. Första segern för säsongen dessutom, extra gött.

I veckan har vi tränat i Björnrike och Vemdalen, åkningen känns fortsatt bra och jag ser fram emot helgens tävlingar i Borlänge respektive Mora. Två tävlingar under lördagen, två under söndagen. För två år sedan slutade helgen med tre tredjeplaceringar och en vinst, och i fjol vann jag alla fyra tävlingarna. Två backar som jag trivs i med andra ord, och jag hoppas att kunna vara med och slåss om segrarna även i år.

Tags: 

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.