Vädret pendlar

Igår, på min 25-årsdag, blev det äntligen race. Måndagens regn och nattens snöfall gjorde att förhållandena blev väldigt svåra. Första banan var rak satt, snön var mjuk rakt igenom och jag hade ingen aning om vilken nivå jag skulle våga lägga åkningen på. Gick ut som nummer sex och överdelen såg inte alls trevlig ut när dessa fem grabbar hade åkt (och värre blev det självklart). Jag tog inga risker och gjorde ett stabilt åk, trodde att det skulle vara ganska bra när jag gick i mål men jag var rejält distanserad, ca 1,5 sek bakom ettan... Bytte taktik inför andraåket och då släppte jag allt vad jag hade hela vägen. Underlaget var igen riktigt utmanande, men att gasa 110% kändes mer stabilt än att safe:a, inte så konstigt egentligen. Åkte riktigt fort emellanåt och hade också tredje tiden i det åket, vilket gjorde att jag klättrade från en tionde till fjärdeplacering. Tre amerikanare knep placeringarna ett, två och tre, närmare bestämt Will Brandenburg, David Chodounsky och Tim Kelley. Jag var dock 1,7 sek bakom Will, okej han är en bra skidåkare, men jag hade gärna velat vara lite mindre efter.

Ny dag idag, och inställd dag idag. Regn igen imorse. Om vädret är med oss imorgon blir det två race då, och ett på fredag som planerat. Då blir det full gas från början.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.