Universiaden

Jag kom hem till Sverige för en vecka sedan men som alltid runt juletid så är det fullt upp. Universiaden levererade en grymt rolig vecka, även om jag inte fick med mig något resultat hem. Formen inför tävlingarna var egentligen bra, men det var svårt att gå ut och åka bra skidor när jag hade legat sängliggandes med ryggskott i sju dagar. Timingen fanns inte i storslalomen, men jag gjorde ändå ett ganska bra åk utifrån mina förutsättningar och placerade mig 33:a från startnummer 30, endast 7/100 från topp 30. Surt, luften gick ur lite inför andraåket där jag brände ur just efter mellantiden, dock var jag snabb till mellantiden. Kul det iaf, med lite mer storslalomträning så kan det där nog bli riktigt bra.

Inför slalomen fick vi till en träning dagen före race, min rygg orkade med två åk innan ryggen började vika ner sig. Skönt att få känna lite grann på slalomskidorna iaf, och känslan var ändå bra trots så lite skidåkning den senmaste tiden. Väl dags för tävling så låste det sig en aning och jag kom aldrig igång riktigt från start, stel åkning, och i en såpass brant början som det var i Pozza di Fassa så gick det inte att vara avvaktande. Åkningen höll i tjugo köppar cirka, stor besvikelse. Men jag tittade och analyserade reprisen i efterhand och kunde iaf konstatera att jag inte gjorde bort mig tidsmässigt så länge det höll.

Vi avslutade resan med ett FIS-race i San Pellegrino, där jag ryckte upp mig och fick med mig en bra fjärdeplacering. Jag var trea efter första endast två tiondelar bakom ettan, och visste att om jag bara sätter ett normalt åk så kunde jag ha med segern att göra. Men åkningen räckte inte riktigt till utan jag slutade fyra som sagt. Uppenbarligen var inte formen tillräckligt bra för att sätta ett bra åk, men så är det ibland. Tråkigt, men ändå ett skönt kvitto att min lägstanivå är så hög att jag kan vara med i toppen på ett bra FIS-race.

Förövrigt var det mätning av utrustning igen, pjäxor, skidor (radie och höjd), och fartdräkt (hur mycket luft denna får släppa igenom). Jag failade på 0,17 mm på bakbindningen under mätningen, trots att jag inte har några plattor. Konstigt eller vad? Så det var bara att fila på bindningen till jag kom ner på 49,99 mm. Ryssarna failade hårt på fartdräkten, mätutrustningen kunde inte ens få fram en siffra på hur mycket luft dräkten släppte igenom, dvs, den släppte inte igenom någon luft över huvud taget! Men efter den ryske coachen stod och stretchade ut dräkten mot en stol i en kvart så gick den sen igenom testet.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.