Tvåa i totala Sverigecupen

De två avslutande tävlingarna i Sunne gick inte riktigt min väg. Inför helgen var jag tjugo poäng före tvåan Marcus Johansson, en väldigt knapp ledning visserligen, men målet var ju att behålla ledningen. Snöförhållandena i Sunne var dåliga, det saltades men det bet aldrig, och istället fick vi väldigt osköna slag i banan. Lägg också till att det föll stora mängder nederbörd under båda dagarna, växelvis regn och snöblandat regn gjorde det hela inte lättare. Den enda som fixade att åka normalt under dessa förhållanden var Dan-Axel Grahn, hatten av för hans seger med hela 2,9 sekunder före tvåan i lördagens race. Jag å andra sidan åkte som en kratta, lite väl tagen av försöka behålla ledningen i cupen. Jag placerade mig fyra under lördagen, och hade också därmed ledningen i cupen inför söndagen. Men jag går återigen ut och åker dålig skidåkning, Marcus vinner söndagens tävling och jag blir trea, vilket också gjorde att han gick om mig i cupen. Nåväl, i och med min totala andraplacering kammade jag hem 7000kr i alla fall, känns skönt för det underlättar en aning för ekonomin.

Tanken framöver var att åka storslalom i SOllefteå till helgen, jag har bara startat en FIS-storslalom i år.. men nu är den inställd så jag får vänta till tävlingarna i Gällivare som går av stapeln om dryga två veckor. Så, träning fram tills dess. Kan behövas å andra sidan, jag har varit ute på många tävlingar det senaste, 10 race på 16 dagar om jag inte räknat helt fel. I vilket fall, har precis kommit igång med träningen och storslalomformen sitter i, och jag har tack och lov kommit tillbaka till bra åkning i slalomen efter plattfallet de fyra senaste racen.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.