Thredbo - Nya Zeeland

Sista tre racen i Thredbo gick inte riktigt som planerat. Första racet, som ingick i ANC, åkte jag på fel sida om sista käppen (se bild på ovan). Vi killar körde banan till höger på skärmen sett, och jag passerade sista käppen på höger sida på skärmen sett (skiers left). Alla hade besiktigat så som jag åkte, grejen var bara den att när föråkarna åkte fel (dvs denna väg) så rapporterades detta upp till start. Problemet var bara att jag stod och pissade när detta skedde, så jag missade informationen. Dessutom fick jag inte höra det i den banrapport som jag fick på radion 1 min innan start heller. Lite otur och tråkigt, men i slutändan är det ju ändå mitt eget fel. I efterhand så kan jag inte förstå hur jag och de flesta andra lyckades besiktiga fel, för sista käppen är en dubbelstakning (samma käpp som damernas), det borde jag sett. Men men, man lär sig något nytt varje dag. Racet efter var jag riktigt förbannad och tog ut detta i åkning, och smällde till med tredje snabbaste tid i förstaåket, 0,7 sek efter Chodounsky. I andra satsade jag lika hårt, allt för att försöka få till ett toppresultat, men dessvärre grenslade jag oturligt nog halvvägs ner. Vilken dag.

Sista tävlingen i Thredbo var även den ANC, men eftersom jag blev diskad dagen innan så hamnade jag utanför topp 15 och fick istället gå ut som nummer 17. Inte lätt att då hänga på de snabbaste när de startar 1-7, och jag hade också i huvudet att jag verkligen inte ville riskera att åka ur igen, för då skulle jag inte vara topp 15 på ANC-tävlingarna på Nya Zeeland. Jag gjorde två stabila åk och slutade tillslut sexa, vilket nog kommer räcka till att starta topp 7 till kommande ANC-race. Stort grattis till Anton i denna tävling som smiskade till amerikanerna och tog hem tävlingen med marginal, och dessutom gjorde en sexa, grymt.

Packade sedan snabbt ihop i Thredbo, hann med några kängurus på vägen ner från berget, var i Melbourne vid halv tolv. Tvättade och packade om, i säng halv två, somnade halv tre. Upp innan sex, flyget lyfte nio, framme ett på Nya Zeeland. Hyrbil, vänster körfält, förvirrad, vilsen, och hungrig. Däckade i sängen tidigt och var uppe i backen vid sju på morgonen (kl fem australiensisk tid). Storslalomtävling på schemat, hade inte åkt ett åk på gs-skidorna sedan april månad. Kändes ganska kass på inåkningen, och efter besiktning valde tävlingsorganisationen att flytta tävlingen till dagen efter (läs idag). Och då bestämde jag mig för att skippa den tävlingen för att istället kunna träna slalom idag, med tanke på att jag inte tränat storslalom på grund av dåliga förhållanden här nere så skulle jag inte kunna varit i närheten av att prestera ett någorlunda resultat. Så, träning i slalomhanget idag istället alltså, tuff och givande träning. Backen har varit opistad och jättesaltad jag vet inte hur många dagar i sträck, vilket gjorde åkningen lite guppig emellanåt. Återkommer med fler bilder på hanget imorgon, mera träning då nämligen!

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.