Tävlingssäsongen igång

Första två racen i Kåbdalis gick inte riktigt enligt förväntan. Under första dagen så strulade jag till det i förstaåket, benskydden krokade i varandra oturligt nog vilket resulterade i ett kostsamt misstag. I andraåket gick det bättre då jag hade näst snabbaste tid, jag klättrade från 19:e till 9:e, men hade lite svårt att vara glad över resultatet med tanke på förstaåket... Revanchsugen under söndagen startade jag bra, men halvvägs in i åket så körde jag av en käpp i en vänstersväng, och i högersvängen efteråt så gled den sönderkörda käppen in preciiiiiis framför skidorna så att jag åkte på den och RAMLA! Vad är oddsen? Jag visste inte om jag skulle skratta eller bryta sönder mina stavar, jag valde att rycka på axlarna och skratta. Det kändes som att det bara inte var min helg. Nåväl, åkningen kändes bra båda dagarna, så ingen idé att titta på resultatlistan och refletera, utan bara att träna på inför nästa race och fortsätta finslipa på formen.

Efter Kåbban for jag och Jakob ner till Funäsdalen, och jisses vad träd det hade blåst ner längs med vägen i norrlands inland, tur att vi inte var ute på vägarna kvällen innan. Väl i Funäs har vi nu tränat tre dagar storslalom, så nu är jag precis uppe i tvåsiffrigt vad gäller dagar på storslalomskidorna denna säsongen. Igår körde vi ett kval till europacupstorslalomtävlingen i Trysil, vi var 14 st som gjorde upp om tre platser. Jag åkte väl okej, hade ett lite segt förstaåk men åkte lite snabbare i andraåket, slutade nia. Saknas lite dagar på storslalomskidorna för att verkligen kunna åka snabbt, men det kommer, det kommer. Förhoppningsvis räcker resultatet för att köra EC-storslalomen i Klövsjö iaf som går dagarna efter Trysil. Klart är i alla fall att jag kommer starta EC-slalomen i både Trysil och Vemdalen, vilket jag ser fram emot. Innan dessa tävlingar blir det ett uppladdningsläger här i Funäsdalen med övriga svenskar som kommer att starta i Trysil, perfekt att få pace på träningen.

För övrigt är det skitkallt i Funäs, jag fryser. Skidorna brändes pga den aggressiva snön som råder, men Jabeskog på Hamra skidshop ordnade tack och lov detta snabbt åt mig med en planslip. Så nu är det bara att börja valla igen :-)

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.