Skövde Idrottsgala, slalom-DM och Sponsorevent

Efter alptouren hade jag tre bra dagars storslalomträning i Tärnaby innan jag åter vände söderut för en långhelg i Skövde. På tapeten stod Skövde Idrottsgala under lördagkvällen, slalom-DM under söndagen, och årets sponsorevent i hemmabacken under måndagen. Tre fantastiskt roliga dagar. Under idrottsgalan var jag en av tre nominerade i kategorin ”Årets manliga idrottare 2013”. En häftig kväll, nästan 1000 personer på plats i Arena Skövde. Jag vann inte priset men det var en seger i sig att bara vara nominerad, kul att bli så pass fint uppmärksammad för mina prestationer i pisterna.

Under söndagskvällen avgjordes distrikmästerskapen (DM) i slalom i min hemmabacke - Billingebacken. Jag plockade hem segern i seniorklassen med ca 7,5 sekunder före tvåan. Kul att vara hemma och tävla i hemmabacken, jag har många härliga minnen därifrån från min ungdom. Extra roligt var också att träffa alla aktiva ungdomar i Vitesse (min hemmaklubb), och dom tyckte nog att det var minst lika roligt.

Sponsoreventet under måndagkvällen blev den roligaste kvällen under min vistelse i Skövde. 13-14 stycken representanter från olika företag tog chansen att medverka under eventet. Jag hade backup av sex tränare från Vitesse vilket gjorde att jag kunde göra det hela riktigt proffsigt. En parallellslalombana och en slalombana satt uppe och vi spärrade av halva Billingebacken. Vi hade tidtagare och en speaker som underhöll publiken med tider och mellansnack. Vi inledde kvällen med träning i banorna och tekniksnack. Väl vid parallellslalomtävlingen så delade vi in tävlingen i en 8-stege, dvs, vi började med åttondelsfinaler. Varje heat följdes av ett returmöte där båda tävlande bytte bana för att det skall bli så rättvist som möjligt, precis som man gör vid internationella tävlingar i parallellslalom. Efter totalt 30 heat, och många tuffa och tighta matcher stod slutligen Gunnar Bergstedt från Beyond-X som slutsegrare, och fick då ta emot 2014 års pokal i ”Emil Johansson sponsor cup”. Efter tävlingen blev det lite uppvisning i slalombanan där jag visade hur snabb slalomåkning går till. Detta varvades med utmaningar i parallellbanan, samtidigt som deltagarna även provade på att testa mina tävlingsskidor, något som var uppskattad. Materialet är viktigt i skidåkning, hela upplevelsen blir roligare på ett par riktigt bra skidor.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.