Själförtroendets båtten - och upp

Vad gör man när det inte gått som man förväntat sig? Under en väldigt lång period har man föreställt sig ett scenario, jobbat mycket hårt för att det skall bli verklighet, och när väl tiden är inne, ja då går precis allt som man inte vill. Helt plötsligt står man där, blottad, drar i nödbromsen, reservplanen fungerar inte heller, allt går bara än sämre än vad det nödvändigtvis hade behövt. En negativ tanke och frustration blir till två, som tillsammans bildar en ond spiral, som man hjälplöst kan falla ner i alldeles för långt. Någonstans långt där nere, befann jag mig igår.

Min form var egentligen ganska okej, till och från. Inte min livs form, men ändå en form för ett bra resultat. Men säsongspremiären gick inte alls som planerat, snarare precis tvärtom. Fyra DNF, fyra uråkningar, fyra misslyckanden, fyra tävlingar där självförtroendet gick från ganska bra till 0. Jag kan tillägga att under hela året 2015 hade jag inte en endaste uråkning på ca 64 tävlingar om jag minns rätt. En helt ny situation, jag har under hela min karriär inte varit med om något liknande. Vad skulle jag göra för att vända detta?

Mitt i all besvikelse, så fann jag en liten gnista positivitet. Under storslalomracet åkte jag så bedrövligt dåligt i förhållande till hur jag kan göra, så efter uråkningen i andraåket (efter att ha legat 54:a efter första) skämdes jag nästan när jag till person A sa något i stil med "jag kände ändå lite bra känsla i ett par svängar". Den lilla positivitet jag kände i dessa svängar, framkallade jag i större format, i fler exemplar, klippte ihop till ett helt åk kantat av väldigt goo känsla, hopp och självförtroende. Från startnummer 35 vände jag allt, och gick in med fjärde bästa tid! Om jag innan målat upp bilden i skallen så besannades allting just där och då. I andraåket åkte jag lika bra bortsett från ett par små missar, och jag slutade tillslut som elfte man i tävlingen. Med tanke på att jag hade fyra DNF i ryggen kändes den där elfteplaceringen som en seger, och det tänker jag ta med mig nu framöver när det är dags för träning i Gällivare och sedan Europacuppremiär senare nästa vecka, i just, Levi.

Negativa tankar blockerar tankarna, med försök att se förbi det, finn det positiva, fånga det, och ta tillvara på det! Och som med allt annat så krävs det ihålligt arbete, ge inte upp direkt, fortsätt jobba så kommer lön för mödan.

#tisdagstankar

Må väl!

Mvh
Emil

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.