Seger i Mora

Jag fortsätter prestera fina resultat vid tävlingarna i Mora och Borlänge. För två år sedan blev det en seger och tre tredjeplaceringar, och förra året blev det fyra segrar - en serie som i princip är omöjlig att upprepa. I år blev det en seger, två andraplaceringar, och en åttondeplacering. Dvs, 11 av 12 möjliga pallplaceringar under dessa tävlingar, jag verkar uppenbarligen stormtrivas i dalapisterna.

Som jag skrev i förra inlägget så körde vi i helgen två race per dag, något som jag inte alls är ett stort fan utav. Det är svårt att hålla uppe koncentrationen och kvalitén på åkningen under andra tävlingen, även om det inte är en stor ansträning så blir man sliten, det kan nog de flesta skriva under på. Utöver det sportsliga så har många dessutom långt att åka hem, inte så optimalt. Organisationsmässigt antar jag att det underlättar för klubbarna då dom slipper att försöka skrapa ihop funktionärer till tävlingar som går av stapeln under vardagar, alltid svårt gissar jag. Men istället måste det ju missgynna klubbarna ekonomiskt då vi åkare bara behöver stå för hälften så många liftkort. Och just liftkorten, och övernattningarna, är väl det enda positiva ur min synvinkel, dom blir hälften så många.

Lördagens race började med ett stabilt och bra förstaåk där jag var femte snabbaste man i mål, 59/100 från ledande Michael Westerlund. Jag kände att jag hade mer att ge och väl i andraåket gav jag allt, vilket resulterade i snabbaste åktid. Det räckte till en slutlig andraplacering, slagen med 6/100 av just Michael. I andra racet började jag med ett sömnigt förstaåk, blev lite tung ut på flacken, men i allmänhet saknades den där sista pushen i åkningen. I andraåket taggade jag till och stod för tredje snabbaste åktid trots lite småstrul ut på flacken igen. Jag klättrade till en åttondeplats, nöjd med åket men i övrigt missnöjd med tävlingen som helhet, jag har inte råd att ge bort förstaåket på det sättet som jag gjorde.

Väl i Mora slutade jag etta respektiva tvåa. Underlaget i förstaåken var mjukt och svåråkt, men det var återigen efter två mycket starka andraåk som lade grunden för pallplaceringarna. Under förstaracet låg jag fyra efter förstaåket och klättrade till andraplats, under andraracet låg jag sjua och klättrade till seger. Oerhört skoj att få knipa segern i sista racet, och det var med minsta möjliga marginal, 1/100 före Max-Gordon Sundqvist!

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.