Saas Fee

2007, 2009, 2010, 2011, 2012, och nu var det dags för Saas Fee för sjätte gången. I ovanlig ordning bjuder den annars så vädersäkra glaciären på ostadigt väder. Ännu ingen inställd dag på detta läger (dock hade akademin fyra inställda dagar av tio under förra lägret som jag inte var med på), men vädret oroar ändå, regn och snö blandas med dimma. Nu har vi visserligen fått en del sol också, men man brukar vara mer bortskämd än så här. Nåväl, slutpratat om väder. Jag har med mig min flickvän Lisa som för första gången får uppleva Saas Fee, kul att hon fick möjlighet att hänga med på ett läger :-)

Skidåkningen har börjat fantastiskt bra, slalomen funkar klockrent, jag tänker framförallt på brantåkningen som tidigare varit lite av min akilles. Nu kan jag dundra på hur hårt jag vill. Jag har ändrat lite i åklinje och ger mig mer plats i ingång, och kan på så vis också gå renare och med hårdare tryck. Nya storslalomskidorna svänger mer än fjolårets och gör hela upplevelsen mer rolig igen. Ryktena säger dock att FIS kommer att skrota 35m-skidorna, kanske redan till nästa säsong. På omvägar har jag hört av mer eller mycket mindre trovärdiga källor att skidmärken börjat ta fram 30m-skidor. Spännande, det hade jag sett fram emot om det skulle bli verklighet. Nåväl, nya 35m-skidorna går ändå helt okej numera som sagt, toppen har gjorts mjukare så att skidan svänger mer i ingång.

Tre dagar kvar på detta läger. Träningstävling imorgon, kul att prova på att känna på gasen när det gäller lite.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.