Nya tag

Träningen i Andorra flöt på bra. Brantåkning är något som jag tränar på sällan, så guld värt att få ett par pass nu. När det väl var dags för FIS-racet så drog jag till att börja med nummer 15, och bättre vart det inte med att underlaget var mjukt och ingen plogade banan. Jag kom igång bra men fick ett carvingkast ganska tidigt i banan och tappade tid, och efter det stressade jag upp mig och gjorde ett nytt misstag längre ner vilket resulterade i en uråkning. Besviken, men så är det ibland. Jag hade en bra känsla innan start, kände mig säker på min sak, men det ville sig inte.

Väl i La Molina, för de två europacuptävlingar jag åkt ner hit för, gick det inte heller som förväntat. Inför första racet var jag lite spänd på start, men försökte bara fokusera på min sak. Nummer 63 på bröstet, underlaget såg ut att vara lite ruffigt men ändå hyfsat för att kunna göra bra tider. Kom igång bra, flöt på ganska så bra ändå halvvägs ner genom banan, innan jag gjorde en kalasmiss och tappade tid. Tappade rytmen helt och fick börja om, tappade fokus, började känna av mjölksyran, åkte stelt och allmänt passivt och stelt resterande bit. Missade topp 30 med 1,2 sek. Trist, med tanke på dundermissen och min åkning på slutet. I andra fick jag kämpa hela vägen, kom lite rakt på i den annars väldigt runt stakade banan. Lyckades återigen göra en dundermiss i slutet av banan, än större än i förstaåket. Dundermiss på riktigt. Trist. Jag blev sjukt långt efter ettan och placerade mig näst sist. Så var det med det. Nästa gång skippar jag missarna och taggar till åkningen hela vägen, så kan det nog bli bra. "Nästa gång" blev inte dagen efter, för det racet blev inställt p.g.a. hårdvind och spöregn. Trist det också, men det hade varit helt omöjligt att köra i de förhållandena, så rätt beslut att ställa in.

Nästa race blir istället i Kranjska Gora, EC-finalen. Slalomen avgörs på måndag, och innan dess ligger vi och tränar i Tarvisio. Nya tag nu.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.