Mitt livs chans

Hur många gånger har man inte stått där på start, och tänkt, "det här är mitt livs chans, så här bra läge får jag inte igen, den här måste jag ta tillvara på". Varenda ord och tanke i den meningen är så fel, så mentalt motarbetande för en eventuell bra prestation. Med åren har jag insett att, det kommer fler lägen, bättre lägen, hela tiden. Så, det är lika bra att ta chansen direkt, inte hålla igen. Kör man ur, kör man ur, och då får chans att vinna nästa race istället. Ofta råkar man måla upp just den här tävlingen och den här situationen alldeles för mycket. Tänker jag tillbaka så trodde jag att min karriär mer eller mindre stod på spel när jag hade chans att punkta under 50 för första gången. Jag hade fel. Jag tappade skidan i andraåket, men så här i efterhand var det inte särskilt avgörande. Det som är avgörande är att fortsätta träna, fortsätta träna på rätt saker, och träna mycket. Det gjorde jag, och jag kom under 50 i punkter.

I helgen hade jag en bra chans, WC-slalomen i Levi bjöd på fina förhållanden i form av stenhård balk. Det är inte ofta det råder så fina förhållanden då man har startnummer som är 70+, så det gäller just att ta chansen. Jag klev på allt vad jag hade i början och var 33:e man vid mellantiden, men just i ingången i branten kom jag lite för rakt på, jag höll på att lägga mig på en inner, försökte rädda mig, men ett par käppar senare tvingades jag bryta (se foto, taget av http://www.zoom-agence.fr/). Klantigt. Jag borde kunna varit mer skärpt vid ingången, någonting som jag får ta som en lärdom. Jag gav mig själv chansen till att åka fort i alla fall, det är det viktigaste, för det blir inga andraåk genom att åka safe. Nåväl, det kommer fler race och chanser!

#tisdagstankar

/Emil

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.