Har haft bättre dagar

Efter två dagars slalomträning så kändes formen inför dagens race helt ärligt halvbra. Det har varit saltföre och allmänt väldigt svårt att få in en skön känsla i åkningen. Nu handlar det inte alltid om att glassa omkring och hitta en skön känsla, verkligheten är en annan, många gånger är det svåra förhållanden och då handlar det om att bara vara brutal och attackera. För det krävs självförtroende om det skall hålla mer än fem käppar. Jag är väl inte riktigt där ännu i min åkning, vilket visade sig lite idag.

Gick ut som femma eftersom jag hade poäng med mig i cupen från Australien, hade jag inte haft det hade jag startat som nummer 45 idag (med 18 i points), ganska bra startfält med andra ord. Första banan var i genomsnitt 12 meter och väldigt rund stakat. Inget jag föredrar, men jag gjorde ett okej åk, inget mer än då. Skulle någon panikväcka mig mitt i natten skulle jag nog kunna göra om åket sekunden efter. Jag låg i alla fall trettonde efter förstaåket, mycket tack vara att underlaget snabbt blev dåligt. I andra åkte jag ännu ett actionlöst åk, snäppet sämre än första till och med. Jag rasade till en slutlig 18:e-placering, cirka tre sekunder efter vinnande David Chodounsky. Som sagt, fanns mycket tid att hämta, men den sista attacken och självförtroendet i åkningen saknas. Jag gjorde några riktigt vassa åk i Australien, men tyvärr är det för mycket upp och ner just nu, hoppas bara att kunna plocka fram ett par bra åk i nästa veckas avslutande tävlingar. Om dessa blir av så att säga...

Snöläget är just nu katastrofalt dåligt, jag vet i tusan hur det blir med träning kommande dagar om vädret fortsätter som det är nu. Liftkort plus banträning går på cirka 1000 kronor om dagen, så hoppas på lite kvalité nu, det är så gott som dags.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.