En uppsats om de två senaste månaderna

Dåligt med uppdatering här, och inga bra ursäkter heller för den delen. I vilket fall, träningsperioden innan SM-veckan gav i alla fall resultat, vilket jag också visade under tävlingarna. Tävlingarna drog en hel del folk, vilket var roligt, och upplägget såg ut som följande: FIS-race storslalom torsdag 27/3, SM-storslalom 28/3, SM-slalom 29/3 samt SM-parallellslalomen 30/3.

Under den inledande storslalomtävlingen under torsdagen var det samma startfält som under SM-tävlingen som skulle gå av stapeln dagen efter. I det första åket gick jag ut som nummer ett, och jag åkte precis lika bra som jag gjort tidigare under träning. Åket räckte så långt som till ledning, 30/100 före tvåan och hela sekunden ner till trean. En del trodde kanske att det snabba åket berodde på ett tidigt startnummer, men jag visste att förhållandena var relativt rättvisa och att formen faktiskt var superbra. Detta visade jag i andraåket igen då jag slog till med snabbaste tid från ledarposition(!), totalt blev det hela en sekund ner till tvåan, och dryga en och en halv sekund ner till trean. 19,02 i points, tänka sig. Kul att få utdelning, för som jag också skrev i föregående inlägg så har åkningen har verkligen fungerat kanon på träning, så kul att äntligen få visa det. Vinnare snackar inte resultat, de visar resultat. Så dags för mig att kanske hålla k#ften lite mer ofta ;-)

Under fredagens SM-storslalom hade jag endast guld i tankarna, och jag tänkte nog lite väl mycket på det i förstaåket att jag strulade till det för mig och var lite tagen av stundens allvar, tyvärr. En elfteplacering efter förstaåket, en sekund från ledanren, mycket besviken. I andraåket var jag revanchsugen, och visade att förstaåkets bottennapp var en engångsföreteelse, jag slog till med en av de snabbaste tiderna i åket och klättrade till en sjätteplacering. En bra insats, igen, men jag hade ju så mycket större förhoppningar i och med vinsten dagen innan. Startlistan i SM-slalomen dagen efter bestod av många namnkunniga namn. Jag gjorde ett fantastiskt dåligt förstaåk, provade att byta skidor inför andraåket för att få en extra kick, men istället oturen att lägga mig på en innerskida i början av mitt åk. Revansch fick jag dagen efter i SM-parallellslalomen, där jag hade ett brons att försvara från SM-tävlingarna i Funäsdalen i fjol. Jag gick obesegrad genom alla sex heaten i de tre första matcherna, och vann även det inledande heatet i kvartsfinalen. Men i returmötet i kvartfinalen strulade jag till det halvvägs, tappade fart, och missade avancemang till semifinalen med 9/100. Tråkigt som tusan, jag hade siktet inställd på medalj, men den här gången fick jag titta på då finalerna avgjordes. Men sådan är sporten, det är små marginaler, skall man vinna en SM-medalj måste man ha en perfekt dag, man har inte råd med ett endaste misstag.

Efter SM-veckan åkte jag till Finland för att tävla i deras mästerskap, två slalomtävlingar, och återigen bra startfält. Jag fick revanch från min innerskida veckan innan, och slutade på en mycket stark tredjeplacering i ett utav racen efter ha varit snabbast i andraåket. Samtidigt gjorde jag årsbästa, 18,90, gött, men jag kan ytterligare liiite bättre känns det som.

Våren är full av tävlingar, och jag fortsatte min tour ner till Sälen, där jag återigen visade prov på snabb åkning i både storslalom och slalom. Efter att ha legat 13 efter förstaåket i ena storslalomtävlingen slog jag till med snabbaste tid i andraåket och slutade fyra. Ännu ett grymt storslalomresultat som gör att jag inför kommande säsong i dagsläget kommer att vara nere på 20,15 i points, inte långt från mina slalompunkter. Såvida jag inte hittar på något under de avslutande racen nu kommande vecka vill säga. Nåväl, just i slalomtävlingen slog jag till med ett riktigt bra förstaåk, där jag var fyra, 68/100 efter ledande Axel Bäck och halvsekunden efter tvåan Markus Larsson. I andraåket prickade jag inte spåren helt perfekt och tappade därför tid, lite synd för jag hade ett bra läge att göra ett kanonresultat. Jag slutade totalt tolva, absolut inget att skämmas med tanke på att jag var rankad 15 på startlistan och inte hade ett klockrent andraåk. Ni kan se repris från förstaåket här: http://rerun-challenge.tv/swg2014/look/chp/35 och här hade jag nummer sju. Vill ni inte se Bäck, Larsson och de övriga inledande åkarna så hittar ni mitt åk runt 05:50 in i klippet. Repris från andraåket hittar ni här: http://rerun-challenge.tv/swg2014/look/chp/38 och ni hittar mitt åk runt 26:30 in i klippet, där jag gick ut som 27:a i andraåket.

Säsongen är nu inte så långt ifrån sitt slut, men det återstår som sagt fortfarande viktiga tävlingar, bl.a. en lång tour till Norge och Ål/Hemsedal där jag kommer att köra tre slalom- och två storslalomtävlingar.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.